Neptune – materiaal-detail-afwerking2018-03-30T14:10:03+00:00

Neptune

De materialen

Alle Neptune kasten zijn gemaakt met natuurlijk materiaal: hout. Voor iedere toepassing, voor ieder onderdeel van een meubel, kiest Neptune het juiste hout. Sterk Eiken voor bovenbladen van kasten en tafels, taai en flexibel Populieren voor de fronten en gebalanceerd Berken multiplex voor de kasten zelf en grotere panelen. Alle hout komt uit gecontroleerde bossen, dus men kent bij wijze van spreke iedere boom, die wordt gebruikt. De frames van alle deuren, de ladefronten, de sierlijsten en de pilaren, ze zijn allemaal handgemaakt van massief hout.

Details en constructie

Authenticiteit en kwaliteit staat voor alles. Neptune meubels worden op een bijna ouderwetse manier gefabriceerd. Traditionele constructies zorgen niet alleen voor een oersterk en kwalitatief hoogwaardig product, maar ook voor een uniek beeld. Massief houten frames worden verbonden met pen- en gat verbinding met spatpen en een extra borg. Houten ladebakken worden opgebouwd met zwaluwstaartverbindingen en legplanken in de kasten worden gedragen door oersterke ‘keeplatten’. Knoop scharnieren en klassieke deurvangers vervolmaken de oorspronkelijke uitstraling van je keuken.

Praktische oplossingen

De ontwerpers van Neptune hebben één stelregel: ‘Naarmate men een Neptune meubel gebruikt, zal men de meerwaarde van een goed ontwerp steeds vaker herkennen’. Het Neptune assortiment zit daarom vol met bijzondere kasten. Zie de snijplank- en dienbladkasten, de grote voorraadkasten, de wijnrekkasten en de afvalemmerkasten. Stuk voor stuk voorbeelden van doordachte elementen die het werken en leven in een Neptune keuken erg aangenaam maken.

 


Afwerking

De verflaag van geverfde Neptune meubelen wordt in 4 stadia aangebracht. De eerste grondlaag wordt gespoten op de losse onderdelen, de tweede en de derde laag eveneens, met schuurbewerkingen tussendoor. De toplaag wordt er in twee keer op gezet, de eerste keer gespoten en de tweede en laatste laag handmatig, met de kwast. De kwast aanzetten zijn herkenbaar en één van de optische eigenschappen, die de meubelen van Neptune zo bijzonder maken.